Madonna, hvem er det? Biografi, karriere og nysgerrighed

Madonna Louise Ciccone, dette er navnet på dronningen af ​​verdenspop, der havde sin sangkarriere i 11980'erne, men som forbliver med sin arv inden for musik verden over.

Den amerikanske sanger, skuespillerinde og musikproducent har adskillige sange, der er blevet tidløse og kontroversielle hymner, såsom "Like a Virgin", "la Isla Bonita", "Vogue", "Hung up", "4 Minutes". og "Som en bøn".

På sin hylde har Madonna distribueret flere prestigefyldte priser samt Grammy, Golden Globe, Video Music Awards og European Music Awards - de to sidstnævnte fra MTV.

Et popikon, Madonna betragtes som en af ​​sangere med den største kulturelle indflydelse på musik på grund af sin alsidighed og for hele sit arbejde. Som sådan overgik hans kunstneriske udtryk barrierer for antal, priser og anerkendelse, og formåede at forblive i medierne i årtier og har ikke tid til at stoppe.

Madonnas værker har tiltrukket sig opmærksomhed siden begyndelsen af ​​hendes karriere i 1980'erne og omfattede politiske, seksuelle, religiøse og sociale temaer. Som et resultat er kunstneren altid blevet kritiseret hårdt af den konservative fløj ikke kun i sit land, men også i verden. På den anden side har Madonna påvirket og fortsætter med at påvirke adskillige andre kunstnere og ses som en reference for dem, der har opnået succes.

Feminist og en forkæmper for LGBT-rettigheder, Madonna tager spørgsmålet om kvinders frihed og hiv overalt. Frem for alt var kunstneren en af ​​få i 90'erne til at omfavne årsager og kæmpe for årsager.

Biografi

Den 16. august 1958 i Rochester, Michigan i USA blev Madonna Louise Ciccone født, datter af Silvio Ciccone og Madonna C. Fortin. I en alder af fem år, nærmere bestemt i 1963, døde Madonnas mor af brystkræft og etablerede et af de største traumer i sangerens liv.

Derefter blev Silvio gift med husholdersken Joan Gustafson, der ifølge Madonna var meget kontrollerende. Desuden insisterede Ciccone på, at Joan skulle behandles som en kone og mor, men Madonna var dog aldrig i stand til at acceptere denne tilstand, da hun følte, at hun ville forråde sin mors kærlighed.

Siden hun var barn, havde Madonna sunget de sange, hun hørte i radioen derhjemme. På grund af det satte Silvio pigen på klaverundervisning. Imidlertid insisterede den lille pige, indtil hendes far skiftede klaver til dans og ballet, og i en alder af 12 mestrede hun allerede kunsten.

Senere sluttede Madonna sig til University of Michigan i dansekurset og begyndte at dedikere sig endnu mere til ballet. To år senere følte hun dog, at der manglede noget. For at udfylde dette tomrum, hun følte, faldt hun ud af skolen og gik til New York efter sine drømme.

Kunstneren tilbragte nogle år med at danse i flere danseselskaber i New York og arbejdede også som model og servitrice for at kunne betale sine regninger.

Madonna tog dog til Frankrig på jagt efter nye eventyr, men vendte tilbage til byen, hvor hun mødte Dan Gilroy, med hvem hun dannede bandet "The Breakfast", men som ikke varede længe.

Kærlighedsliv

Madonnas kærlighedsliv var meget offentligt og begivenhedsrig og begyndte med ingen ringere end Jean Michel Basquiat.

Dernæst er Madonnas første officielle kæreste DJ John Benitez, en producent, der producerede nogle af hendes sange samt "Holiday". Forholdet varede dog ikke, da Madonna i 85 giftede sig med skuespilleren Sean Penn og havde været gift indtil 1987.

Mellem 88 og 90 er der rygter om et engagement med skuespilleren Warren Beatty, som han spillede Dick Tracy med. I 1994 daterede Madonna rapperen Tupac Shakur, der døde i 1997, men forholdet varede kun et par måneder. Stadig i 94 blev popdronningen involveret med Dennis Rodman, en berømt basketballspiller.

I 1996 havde Madonna en datter med Carlos Leon, som på det tidspunkt var hendes personlige træner. Hun hedder Lourdes Maria, kunstnerens førstefødte. Mellem 2000 og 2008 havde sangeren et bryllup med den britiske instruktør Guy Ritchie, der overgav sig Rocco Ritchie, stjernens anden søn.

Kort efter afslutningen, et år derpå, indledte Madonna et forhold til Jesus Luz, som heller ikke varede længe. Efter Jesus fratog hun sit kærlighedsliv og dukkede først op igen i rampelyset i 2017 med portugisiske Kevin Sampaio.

Men nu i 2020 er Madonna i armene på Ahlamalik Williams, en danser, der har vundet den amerikanske sangeres hjerte.

Madonnas børn

Ud over sine to biologiske børn, Rocco og Lourdes, adopterede Madonna fire børn, David Banda, Mercy James og tvillingerne Estere og Stelle.

Madonna karriere

Det var i 1980 med hjælp fra Mark Kamins, at Madonna formåede at indspille den første version af "Everybody". Faktisk blev sangen så kendt, at selv Seymour Stein, præsident for Sire Records, ikke tøvede med at tilbyde Madonna en kontrakt om at starte sin karriere som sanger.

Efter den første single debuterede Madonna på sit første album med navnet “Madonna” i 1983. Fra da af var det bare en succes, og sangeren indbyggede allerede sin identitet selv i stil med datidens kvinder, der ønskede at klæde sig og være som kunstneren.

Året 1985 var grundlæggende for at gå i spidsen for sangers succes. Material Girl kom ud den 1. februar, Vision Quest i februar, og hendes debut i filmen "Desperately Susan" var i begyndelsen af ​​marts. Som et resultat fik Madonna sin første Grammy-nominering.

Kort sagt kom Madonnas sensualitet og hendes kontroversielle musik- og musikvideoer tidligt i hendes karriere med "Papa Don´t Preach" og albummet "True Blue", i 86. Tre år senere udgav popdronningen "Like a Prayer" , som tjente ham berømmelse og god hovedpine med konservative for at blande sensualitet med religion i klippet.

Blandt de største karrieresucceser fremhæver vi "Papa Don't Preach", "Vogue", "Like a Virgin", "La Isla Bonita", "Like A Prayer", "Express Yourself", "American Pie", "Music ”,“ Ophængt ”og“ 4 minutter ”.

Madonna flyttede ikke kun gennem musik, men også biograf og litteratur og har allerede fået kunstnerens tilstedeværelse. I biografen fortsatte Madonna med mere end 15 funktioner og skrev en bog om sine seksuelle fantasier kaldet "Sex".

Madonnas præstationer og priser

I flere årtier af karriere har Madonna udgivet mere end 10 albums, og ifølge Warner Music er der solgt næsten 300 millioner plader, såvel som de to mest rentable kvindelige ture i historien.

Flere journalister, der specialiserer sig i moderne musik, betragter Madonna som uden tvivl den mest indflydelsesrige og succesrige kvindelige kunstner nogensinde. Siden dronningen førte listen over "100 største kvinder i musik" af VH1 og listen over "20 største kvindelige kunstnere" af The Daily Telegraph.

Stadig på tal, ifølge Billboard, er Madonna den mest succesrige soloartist i historien om Hot 100-diagrammet (den anden samlet bag Beatles). Derudover er hun den mest succesrige kunstner nogensinde i dansekortet. Endelig er Madonna også rekordindehaver som den rigeste kvinde i musikbranchen med mellem 800 millioner dollars og 1 milliard egenkapital.

Sangerinden blev tildelt syv Grammys og tyve MTV-trofæer, herunder 1986 Vanguard Video Award, som hun blev den første kvinde til at opnå. Derudover indsamler hun priser som Globo De Ouro og Video Music Awards.

Diskografi

  • Madonna (1983)
  • Like a Virgin (1984)
  • Ægte blå (1986)
  • Like a Prayer (1989)
  • Erotik (1992)
  • Bedtime Stories (1994)
  • Ray of Light (1998)
  • Musik (2000)
  • American Life (2003)
  • Tilståelser på et dansegulv (2005)
  • Hard Candy (2008)
  • MDNA (2012)
  • Rebel Heart (2015)
  • Madame X (2019)

Ture

  • The Virgin Tour (1985)
  • Who's That Girl World Tour (1987)
  • Blond Ambition World Tour (1990)
  • Girlie Show World Tour (1993)
  • Druknet verdensrundvisning (2001)
  • Re-Invention Tour (2004)
  • Confessions Tour (2006)
  • Sticky & Sweet Tour (2008-2009)
  • MDNA Tour (2012)
  • Rebel Heart Tour (2015–2016)
  • Madame X Tour (2019–2020)

Filmografi

  • Et bestemt offer (1979)
  • Desperately Søger Susan (1985)
  • Shanghai Surprise (1986)
  • Who's That Girl (1987)
  • Bloodhounds of Broadway (1989)
  • Dick Tracy (1990)
  • Madonna: Truth or Dare (1991)
  • Shadows and Fog (1991)
  • A League of Their Own (1992)
  • Evidence Body (1993)
  • Dangerous Game (1993)
  • Fire værelser (1995)
  • Evita (1996)
  • Det næstbedste (2000)
  • Fejet væk (2002)
  • I'm Going to Tell You a Secret (2005)
  • Arthur og de usynlige (2006)

Madonna i Brasilien

Madonnas historie med Brasilien begyndte i 1993 med Girlie Show World Tour i 1993 en turné, der tjente omkring $ 70 millioner dollars.

Derefter vendte dronningen tilbage til brasiliansk jord kun femten år senere, i 2008, med Sticky & Sweet Tour. Som et resultat var dette den mest succesrige turné, der nogensinde er gennemført i musikhistorien af ​​en soloartist.

Med forestillinger i São Paulo og Rio de Janeiro på henholdsvis Morumbi og Maracanã stadionerne flyttede kunstneren derefter mere end 300 tusind mennesker til hendes shows. På samme tid som popikonet var i Brasilien på turné, mødte hun den berømte model Jesus Luz, som snart blev hendes kæreste.

Bare et år efter sit ophold i Brasilien vendte Madonna tilbage i 2009 for at skaffe midler til sine sociale projekter. I mellemtiden besøgte han samfundet Morro Dona Marta i Botafogo, Rio de Janeiro.

Endnu et år er gået, og Madonna er vendt tilbage til Brasilien igen, dog denne gang for at designe sin NGO Succes for Kids i Brasilien i São Paulo og benyttede lejligheden til at nyde karnevalet sammen med den nuværende brasilianske kæreste Jesus Luz. Sammen så de paraden på samba-skoler i MarquÊs de Sapucaí.

I 2012 kom Madonna til Brasilien for sidste gang. Sangeren udførte 4 shows af MDNA Tour i São Paulo, Rio Grande do Sul og Rio de Janeiro og solgte mere end 100 tusind billetter på to dage. Billetsalget var dog ikke som forventet. Således er hun aldrig vendt tilbage til Brasilien til koncerter siden.

Anitta og Madonna

Sangeren vendte ikke tilbage til Brasilien, men indgik et musikalsk partnerskab med Anitta i 2019. Sangen "Faz Gostoso" kom ind på albummet "Madame X" udgivet af popdivaen, men det blev ikke et hit.

5 nysgerrigheder fra Madonnas karriere

  1. Madonnas far er italiensk og hans mor er fransk canadisk;
  2. Madonna har samme navn som sin mor;
  3. Mens Madonna debuterede en læderpisk med en hest, som hun vandt fra fotograf Steven Klein, faldt hun fra dyret, der brækkede kravebenet, den ene hånd og tre ribben;
  4. Mange klip er blevet kontroversielle, fordi de betragtes som vulgære eller for "voksne", som "Som en bøn". På samme måde skete det blandt andet med "Justify My Love", "What It Feels Like for a Girl", "Erotica";
  5. I modsætning til hvad mange mennesker forestiller sig, er Madonna en stor skuespillerinde! Som sådan har hun vundet flere priser, herunder en Golden Globe.

+ 5 nysgerrigheder

  1. På trods af at være en stor skuespillerinde, fik kunstneren ikke rollen som Catwoman i "Batman, the Return". Da hun blev overvejet, stillede dronningen af ​​pop flere krav, som fik instruktørerne til at kassere hende for plottet;
  2. Bestemt blev præsentationen af ​​sangers publikum på brasiliansk jord. Siden Madonna den 6. november 1993 sang for mere end 120 tusind mennesker på Maracanã i Rio de Janeiro;
  3. Uventet i 2012, da sangeren var på vej til et show i Brasilien, måtte billetterne sælges "to for en" for at forhindre spillestedet i at være tomt under forestillingen;
  4. I 1990 blev Madonna truet med arrestation af det canadiske politi. Det viser sig, at sangeren simulerede live onani på scenen, mens han udførte "Live a Virgin";
  5. Et ikonisk øjeblik ved verdenspriserne var dronningen i hovedrollen. Mens hun optrådte med Britney Spears og Christina Aguilera, kyssede Madonna de to kunstnere på scenen.

Kilder: EBiography, Auto Bahn, Firefly, Ratchet Free, Messages with Love, Starring, Starring.

Billeder: Folha Pernambuco, Online Court, Total Photography, SCMP, Pop Line Portal, UAI, Twenty5more, Today, Amazon, Fourth Pop Wall, Guys, iBahia, Starring, Starring og Uol.

Seneste indlæg