Lanolina, hvad er det? Oprindelse, hvad det er til og fordele

Tør hud, livløst hår og ondt i brystet fra amning? Du lider sandsynligvis af mindst et af disse problemer, ikke? Hvad hvis vi sagde, at du kan løse dem ved hjælp af en enkelt komponent? Lanolin, der er brugt siden oldtiden, har en høj fugtighedsevne og kan bruges til at behandle tør hud, genoplive hår og endda amme kvinder.

Bedst af alt, dette produkt har 100% naturlig oprindelse. Så hvis du er træt af kemikalier fulde af kemikalier, kan lanolin være den løsning, du ønskede.

Tjek fordelene og nogle nysgerrigheder omkring produktet!

Hvad er lanolin?

Lanolin er meget anvendt i skønhedsprodukter, fugtighedscremer, hjemmelavede håropskrifter og endda til forebyggelse af brystknæk. Det er et i det væsentlige naturligt produkt, en type voks, der er fremstillet af får- eller fåruld.

Men inden du bliver bekymret, er processen med at fjerne voks, som eksperter forklarer, harmløs. Det forårsager ikke skader på dyr, og derudover er det en økologisk korrekt handling, da det forhindrer dette materiale i at blive forurenende for miljøet.

Processen finder sted på tidspunktet for klipning af fårene for at fjerne uld, som er meget brugt til tekstiler, såsom garn eller filt. Men først og fremmest ledes uld gennem ruller for at ekstrahere lanolinen.

Sammensætning

Lanolin består af adskillige forbindelser, såsom estere og polyestere af langkædede alkoholer og fedtsyrer, med en overvægt af umættede syrer, repræsenteret af en høj andel eicosapentaensyre (EPA), linolsyre og docosahexaensyre.

Men hvad du virkelig har brug for at vide er, at lanolin har en høj koncentration af vitaminer, naturlige olier og gode fedtstoffer. Derfor bruges den så i fugtighedscremer, sæber, hårmasker og forskellige typer produkter.

Oprindelse

Lanolin er blevet brugt siden oldtiden, og dets navn har meget at gøre med dets produktion og oprindelse. Når alt kommer til alt, på latin er "uld" det samme som "uld" og "oleum" betyder "olie". Meget intuitivt, ikke?

Hjælpeprogram

Med hyppig eksponering af vind, vand, tør luft og forurening kan hudens naturlige olier tørre ud hurtigere, som et resultat, huden ser tør ud, og det er nødvendigt at erstatte dette tab.

Lanolin fungerer derefter ved at skabe en barriere på hudens overflade, som hjælper med at forhindre vand i at fordampe.

Da hudens udseende kan lide af klimaforandringer og sundhedsvaner, er det vigtigt at bruge produkter, der fremmer denne olieudskiftning. I tilfælde af lanolin garanterer det denne hydrering af huden og også af håret, fordi den har komponenter, der ligner de olier, der produceres af huden. Derudover er mængden af ​​vand til stede i lanolin utvivlsomt det, der også garanterer denne fugtgivende virkning.

Lanolin fungerer derefter ved at skabe en barriere på hudens overflade, som hjælper med at forhindre vand i at fordampe. Huden producerer faktisk naturlige olier, men disse olier kan vaskes væk og efterlader huden tør og sprukket.

Nogle gange kan miljøet være koldere, tørre eller blæsende, og dette får de naturlige olier i huden til at blive udtømt. Derfor er det vigtigt at tilføje ekstra olier til hudoverfladen.

Kontraindikation

Fordi det er et naturligt produkt, er der ingen kontraindikation i brugen af ​​lanolin. Til fordel for håret er brugen dog mere angivet for kvinder med krøller og voluminøst hår, der har brug for at holde strengene på plads.

Derfor, når lanolin bruges i fint og glat hår, er resultatet muligvis ikke som forventet. Dets handling kan efterlade håret med et hårdt og fedtet udseende.

Er der en vegansk mulighed?

Selvom lanolin i det væsentlige er naturlig og ekstraheret uden nogen risiko for dyr, er produkterne ikke egnede til veganere. Der er dog nogle interessante alternativer på markedet for dem, der ønsker at bruge denne olie uden at gå på kompromis med deres ideologier.

En interessant mulighed er vaselin, som vi allerede har nævnt nogle interessante anvendelser i hverdagen eller endda mineralolie. Begge betragtes som biprodukter fra benzinproduktion og er ikke kun sikre og testede, men også komponenter i mange kosmetikprodukter.

Men hvis det, du leder efter, er en mulighed, der svarer til lanolin, skal du kende Lanogreen. Det har grundlæggende de samme egenskaber som traditionel lanolin, men uden produktets animalske oprindelse. Lanogreen fremmer hudens hydrering, men øger ikke fedtet og kan allerede findes i forskellige produkter til behandling af tør hud.

Fordelene

Den største fordel ved lanolin er dens fugtgivende sammensætning, der bruges i flere kosmetiske og æstetiske produkter. I dag på markedet er det muligt at finde flere kosmetiske og æstetiske produkter baseret på lanolin med forskellige formål. Her er nogle eksempler på disse fordele:

  • Healing: Det bruges i nogle medikamenter til behandling af sår og heling på grund af dets høje fugtighedsevne.
  • Vandtætning: En anden interessant anvendelse af lanolinkomponenter er at forhindre passage af vand, som for eksempel i bleer.
  • Kosmetik og beskyttere: Lanolin er også blevet brugt i læbestifter og specifikke produkter til fugtgivende læber.
  • Smøremiddel: den vandfri form (uden vand) er ofte blevet brugt som smøremiddel til blæseinstrumenter.

Til hår

I hår fungerer lanolin som en beskytter, der erstatter det gode fedt, der fjernes af sulfaterne, der findes i mange shampooer, og også som et balsam. Det findes også bredt i salver og behandlinger uden skylning. Dets komponenter fungerer som fugtighedscreme, blødgør trådene og beskytter fibrene, der er beskadiget ved kemisk behandling, ud over at konditionere tørt hår.

Lanolin kan også bruges i overfedtningsprodukter, der genopfylder en del af det tabte hårfedt, og af den grund ender det med at være en allieret for frisurer og daglig hårbehandling, hvilket gør dem mere justerede.

Til huden

Lanolin fungerer som en hudbeskytter ved at holde den hydreret og forhindre vandtab. På grund af sin høje koncentration af olier garanterer den dyb hydrering og er ideel til tør og tør hud. Derudover er det fantastisk som blødgørende middel og fremmer hudens elasticitet.

Derudover kan det bruges som et supplement til lipid-dobbeltlaget, hvilket naturligt forstærker hudens barrierefunktion.

Nogle generelle fordele:

  • Barriere reparation
  • Hydrering
  • Blødgørelse
  • Konditionering
  • Emulgering
  • Overfedt

Til amning

Amning, selvom det er et unikt øjeblik med kærlighed og forbindelse med barnet, kan også være meget smertefuldt. Med brystvortenes overfølsomhed efter fødslen og det ukorrekte greb hos babyer bliver revner og revner uundgåelige.

Og det er netop på grund af lanolins fugtigheds- og helende evne, at mange ammende kvinder har taget produktet i brug.

Dens anvendelse gør det muligt for mødre at hydrere brystvorteområdet, der ud over at øge den nødvendige hydrering i regionen fungerer som et naturligt antiinflammatorisk middel, forhindrer revner eller virker for at reparere dem.

Og fordi det er et naturligt produkt, er der ingen risiko for barnet.

Her er nogle af fordelene ved at bruge lanolin til amning:

  • Fugtighedsstyrke, forhindrer forfærdelige revner
  • Healingseffekt (reparerer revner og hudskader).
  • Hjælper med produktionen af ​​vitamin D3
  • Reparerer hudskader
  • Fungerer som en naturlig antiinflammatorisk.

Hvis du kunne lide dette indhold, hvad med at tjekke dette: Tør hud, hvad er det? Funktioner, symptomer, behandling og pleje

Kilder: Brasil Escola, Guia da Farmacia, Casa da Ovelha, Crodapersonalcare.

Billeder: DrMorris, ChemistryWorld, Uol, Casa da Ovelha, sc01, ath2, Pharmacy Guide.

Seneste indlæg