Ricinusolie - Fordele, hvordan man bruger og kontraindikationer

Populært kendt som ricinusbønne, carrapateiro eller baforeira, ekstraheres ricinusolie fra en lægeplante, der bruges i årevis til behandling af forskellige sundhedsmæssige problemer. Blandt dem slid, skæl og forstoppelse. Derudover fremmer det også hydrering af hud og hår.

På samme tid kaldes denne grøntsag videnskabeligtRicinus communis, og findes i helsekostbutikker, nogle supermarkeder, onlinebutikker og apoteker. Men når det kommercialiseres, er dets mest populære navn på markedet "Laxol". Og prisen er ca. R $ 25,00.

Fordele ved ricinusolie

Castorolie gør så meget for vores krop på grund af dens mange sunde komponenter. Blandt dem er fedtsyrer, hvoraf den vigtigste er ricinolsyre, eksklusiv for denne plante. Den indeholder også oliesyre (del af omega 9), linolsyre og linolensyre (portioner af omega 6), palmitinsyre og stearinsyre ud over mineralsalte og vitamin E.

Derfor har den stor kraft til f.eks. At rense og fugte huden og hovedbunden.

Ricinusolie til hår

Til behandling af tråde kan ricinusolie bruges både til rengøring og fugtgivende. De største fordele er således:

- Stærkere hårgenopretning og vækst

På grund af omega 6 og omega 9 er ricinusolie i stand til at tilføje volumen til dit hår. Da denne fedtsyre stimulerer hovedbunden og hårsækkene og dermed styrker håret.

Disse næringsstoffer hjælper også med at forbedre udseendet af hårstrengen, da den forsegler neglebåndene, hvilket forhindrer håret i at se elektrisk og tørt ud, hvilket giver håret glans og et mere silkeagtigt udseende.

- Hydrering af ledningerne

De samme ingredienser, der er nævnt ovenfor, bidrager også til hydrering af tørt hår. De danner en beskyttende film under ledningen, som forhindrer tab af vand til miljøet.

- Bekæmpelse af skæl

Castorolie har stadig antifungale egenskaber, der renser hovedbunden. Det er således også effektivt til bekæmpelse af skæl. Fordi dette normalt skyldes svampe. Det forhindrer også håret i at tørre ud, hvilket ender med at forhindre skalering af hovedbunden.

Vi understreger dog, at han alene ikke er i stand til at løse dette problem. Så det skal bare være en allieret med de behandlinger, der er angivet af hudlægen.

- Overdreven olieholdighed

Generelt er de bakterier og svampe, der ender med at fremme overdreven produktion af olie af talgkirtlerne i regionen. Derfor hjælper oliekomponenterne med at bekæmpe disse mikroorganismer.

Det anbefales dog ikke at lade ricinusolie være i hovedbunden i lang tid. Det ideelle er at anvende i begyndelsen af ​​badet og fjerne det helt ved hjælp af shampoo.

* Sådan bruges

Det sikre mål er at tilsætte en spiseskefuld olie til 200 ml balsam eller fugtighedscreme. Påfør blandingen under badet, lad den stå i ca. et minut på trådene. Skyl derefter grundigt og efterlad ingen rester.

Ricinusolie til huden

Når det kommer til hud, kan ricinusolie også have flere fordele. At være dem:

- Bekæmper acne og fedt

Fordi det er et lille komedogent produkt, bliver det en allieret i kampen mod fedtet hud. På denne måde forårsager det ikke acne eller hudlæsioner. Derudover har det også en snerpende virkning, så det reducerer bakteriel spredning, hvilket er en af ​​årsagerne til acne. Og det bedste er, at det samtidig fugter huden.

- Tør og ældet hud

Som tidligere nævnt er det en naturlig fugtighedscreme. Det er således effektivt at behandle tør hud. Dette skyldes, at olien forhindrer tab af vand fra denne hudtype og holder den hydreret, stærkere og lysere. Derfor resulterer det i en hud med mindre rynker og aldringsmærker.

- Naturlig helbredelse

På grund af tilstedeværelsen af ​​E-vitamin har denne olie også stærk helbredende kraft. Derfor kan det være en allieret af mennesker med striber, der stadig er rødlige.

På grund af sin høje fugtighedsevne er det også et godt after-sun kosmetik, især efter solskoldning. Men husk: Bland altid med lidt creme og påfør aldrig direkte på huden.

* Sådan bruges

Ifølge eksperter anbefales det ikke at bruge ricinusolie direkte på huden. Så opskriften er den samme som for hår: en spiseskefuld for hver 200 ml produkt.

Samtidig er det værd at nævne, at det er vigtigt at desinficere huden inden påføring af olien for at sikre dens virkning. Fordi dets molekyler er store, hjælper det med at bruge varmt vand til at åbne porerne huden til at absorbere bedre.

Ricinusolie til negle, øjenvipper, øjenbryn og skæg

I tilfælde af negle hjælper olien med neglebåndene. Det fugter og skaber en beskyttende film, hvilket beskytter neglene bedre og fremmer bedre neglevækst. Anvend bare den rene olie på neglene i cirka en time, inden manicure startes.

Ligesom det er godt for håret på hovedet, gælder ricinusolie også for øjenbryn. Det hjælper med at gøre håret mere voluminøst og frodigt. Bare vær forsigtig, når du påfører (gå ikke i øjnene). Hvad angår øjenvipper, anbefales det ikke, fordi det ikke vides, hvilken virkning det kan have under øjnene. Derfor er det bedre at se en hudlæge.

For skæg har olien den samme virkning, som den gør på øjenbryn og hår: den efterlader håret mere voluminøst og tykkere. Det vil dog ikke føde hår mere, så det tjener f.eks. Ikke til at dække mangler.

Kontraindikationer

I mellemtiden kan indtagelse af ricinusolie også have sine kontraindikationer, som er:

  • For gravide kvinder;
  • Ammende mennesker;
  • For børn og patienter, der viser symptomer, der er kompatible med tarmobstruktion;
  • Inflammatoriske tarmsygdomme;
  • Irritabel tarm;
  • Crohns sygdom;
  • Ulcerøs colitis;
  • Enhver anden kendt eller mistænkt tarmsygdom.

Derudover kan topisk anvendelse heller ikke betragtes som sikker for gravide kvinder, ammende mødre og børn under 12 år. Undersøgelser mangler dog stadig at bevise, om det kan forårsage virkninger i disse grupper.

Kort sagt, det bør ikke påføres slimhinder, såsom mund, øjne og ører.

Når alt kommer til alt, kunne du lide denne artikel? Læs også: Kokosolie i håret - hvad er det til, og hvordan man bruger det?

Kilder: minhavida, tuasaude, tuasaude.

Fremhævet billede: blog.ingredientesonline

Seneste indlæg