Sheasmør, hvad er det? Egenskaber, hvordan man bruger det og fordele

Hvis du er afhængig af skønhedsprodukter, har du sikkert hørt om sheasmør. Når vi taler om komplet hydrering, er dette produkt et af de mest anvendte og anbefalede.

Så meget kærlighed kan let forklares: sheasmør fungerer for både hår og hud.

Shea er blevet brugt i århundreder til sådanne funktioner. Faktisk er det for dem, der ikke ved hvad det er, en frugt, der kommer fra et afrikansk træ, der er 10 til 15 meter højt, videnskabeligt kaldetButyrospermum parkii.

Sheanødder er derfor råmaterialet til dette smør, der har en halvhvid, halvgul farve. Sheasmør findes i flere dermokosmetika, så det er meget let at finde på apoteker og supermarkeder.

Egenskaber for sheasmør

Sheasmør har flere nærende, fugtgivende og blødgørende funktioner. Det hjælper også med at beskytte huden mod solstråling og forhindrer for tidlig ældning. Derudover fungerer det som en antioxidant. Alt dette er kun muligt takket være de store mængder vitamin E, A og D koncentreret i produktet.

Tror du, det er forbi? Det virker også for at lindre smerter fra mindre forbrændinger. Og frem for alt behandler det tørheden i læberne, albuerne, revner i fødderne og knæene.

Typer af sheasmør

Der er to typer sheasmør: raffineret og uraffineret. Det angivne er at bruge det uraffinerede i dets rå tilstand. Årsagen er, at den ikke har sine egenskaber ændret som den første.

Det købes i solide blokke. Produktet smelter dog, så snart det bruges på hår eller hud. Du vil være i stand til at finde det fredeligt på markeder for naturlige produkter eller onlinebutikker.

Kontraindikationer

Nogle produkter. hvor sammensætningen ikke kun tæller sheasmør, anbefales de ikke. Produkter, der ikke er naturlige.

En anden grund til at tænke to gange over brugen af ​​dette og andre produkter er, at du kan være allergisk. Derfor anbefales det, før du påfører direkte på huden eller håret, at foretage en test først. Lav en lille applikation på dine hænder. Hvis du ikke har nogen reaktion, såsom kløe eller rødme, kan du fortsætte med produktet.

Fordele og hvordan man bruger det

1- Fugter huden

Sheasmør er absolut godt for huden. Det giver en enorm stigning i kollagenproduktionen.

For at opnå denne fordel skal du bare gnide sheasmør og massere det forsigtigt. Endelig er et tip at tilføje lidt af det til din kropsfugtighedscreme.

2- Behandl eksem

Behandlingen sker grundlæggende, fordi den har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber. Derfor forhindrer det bakterievækst og betændelse på din hud.

For at bruge det er det meget simpelt: Inden du går i dvale, smelt en spiseskefuld smør og bland det med den essentielle olie, du vælger. Endelig, når det er koldt, skal du bare anvende det på din hud og sove med det.

Glem dog ikke, at det om morgenen er nødvendigt at vaske dit ansigt normalt. Gentag processen tre gange om ugen.

3- Forhindrer pletter og forbrændinger

Det har vegetabilske fedtstoffer, der frem for alt forbedrer celleregenerering. Derudover har den kanelsyre, der beskytter huden mod solen. Således anbefales det at bruge det om natten. Hvis du bruger det om dagen, skal du aldrig glemme din solcreme.

4- Undgår mørke rande og rynker

Ved hjælp af dens høje fugtighedsevne forbedrer det hudens elasticitet og forhindrer ekspressionslinjer.

5- Forhindrer strækmærker

At gøre brug af det hver dag på de nemmeste steder for udseendet af strækmærker, såsom bryster, mave og balder, er af største vigtighed. Især under graviditet.

6- Efter epilering

Det er fantastisk til postepilering, da det efterlader huden blødere og glattere. Det undgår endda de uønskede pletter og kløe.

7- Fugter håret

Den indeholder fedtsyrer, der er berømte for at returnere den ideelle mængde olie til trådene, hvilket bringer blødhed og hydrering til håret. Derfor er den meget velegnet til tørt og skørt hår.

8- Hjælp til behandling af skæl

Det er fordi det fjerner døde celler og frem for alt blødgør hovedbunden. Derudover hjælper sheasmør også med hårvækst. Både naturligt hår og kemisk behandlet hår.

9- Serverer til humectate

Kapillærbefugtning er navnet på behandlingen baseret på vegetabilsk olie. Dog fungerer vetegalsmør også. For at gøre dette skal du blot tørre overskydende vand af med et håndklæde og anvende sheasmør. Men vær opmærksom: intet at bruge det ved ledningerne.

Bagefter skal du bare sætte en hætte på og lade den virke i 30 minutter. Endelig skal du vaske dit hår som normalt.

Kunne du lide artiklen? så vil du også kunne lide denne: Kakaosmør - hvordan det er lavet og 10 utrolige anvendelser til hverdagen

Billeder: Blødt hår Den gode nyhed De ældre Mobraz Betaler mindre M for kvinder Mail Om huden Naturligt smuk

Kilder: Dermaclub Skønhed og sundhed Ecycle

Seneste indlæg